slide-algemeen

Geschiedenis

Taxi Roelofsen 1968-2015
profiel1In 1968 werd Jan Roelofsen door gezondheidsproblemen gedwongen om zijn bromfietszaak te stoppen en zijn bedrijfsactiviteiten op een andere wijze voort te zetten. Jan’s ondernemersgeest en interesse in motorvoertuigen leidden tot de koop van een rouwauto. Naar rouwvervoer bleek namelijk vraag. Jan regelde vanaf dat moment het rouwvervoer in de HAZIMA-parochies*. De omschakeling bleek een juiste beslissing. Al snel werd er ook een Mercedes aangeschaft en kreeg Jan een taxivergunning. Taxi Roelofsen zag het levenslicht.

De eerste jaren stonden voornamelijk in het teken van “rouw-” en “trouw” vervoer 
Later sloot Jan een contract met een zorgverzekeraar en werd er zittend ziekenvervoer verricht. Bij drukte, en dat was nogal eens het geval, stapte ook Jan’s vrouw Annie zonder blikken of blozen in de taxi. Dat deed ze “even” tussen het huishouden, de zorg voor de kinderen en de administratie door. De klant tevreden, luidde het motto.

In de jaren 60-70 waren er nog geen mobiele telefoons. Even snel contact met elkaar opnemen kon dus niet. Dat men niet voor een gat gevangen was blijkt wel uit het feit dat de zusters van de Zieuwentse RK-parochie bij afwezigheid van Jan en Annie werden ingeschakeld voor telefonische diensten. De zusters woonden pal naast het bedrijf en zagen het als ”noaberplicht”. Gezeten aan de keukentafel met de breipennen stevig onder de armen geklemd werd de telefoon dan keurig beantwoord.

Jan’s oplossing voor een klant die behoefte had aan een goed gesprek
Als Jan het tijdens een rit nodig vond stopte hij gerust even ergens bij een restaurant. Onder het genot van een kopje koffie en een punt appelgebak is het immers eenvoudiger om je hart te luchten. De klant hoefde zijn verhaal dan niet tegen het achteruitkijkspiegeltje te doen. Jan en Annie deden hun werk met passie.

Later werden oproepkrachten ingeschakeld. En zodra hun zoons Erik en Sjef het rijbewijs kregen reden ook zij mee. Toen hij 65 jaar werd gaf Jan het stokje over aan Sjef. In eerste instantie reisden Sjef en Elise na de bedrijfsovername nog vanaf hun toenmalige huis in Harreveld op en neer naar Zieuwent. In 1995 werd het tijd om te verhuizen naar de Dorpsstraat in Zieuwent. De zaken bleven goed gaan en het bedrijf begon danig uit haar jasje te groeien. Er was bijvoorbeeld veel te weinig parkeerruimte voor de auto’s bij het bedrijf. De taxi’s moesten zelfs in de Dorpsstraat en een nabijgelegen straat worden geparkeerd.

In 2003 besloten Sjef en Elise te verhuizen naar de Zieuwentseweg 67
Waar  voldoende ruimte was om de taxi’s te stallen. Medio 2006 besloten Sjef en Elise om een Touringcar aan te schaffen. Dit was zo’n succes, dat er nu al 3 Touringcar’s  zijn en de ruimte aan de Zieuwentseweg al gauw weer te klein werd. Januari 2010 werd besloten om weer te verhuizen. Nu naar de Lievelderweg 32/A in Lichtenvoorde. Hier kunnen de Taxi’s en Touringcar’s binnen geparkeerd worden. Inmiddels werkt het bedrijf door een reorganisatie vanaf hun huisadres in Zieuwent Dorpsstraat 2, er vond een samenwerking qua touringcars plaats met Gelderesch reizen in Groenlo

Stuur een email

Of bel 0544 351416

footerquote1.jpg

" De mooiste auto's van Nederland! "